Barbecuën

Heerlijk, het zonnetje schijnt, tropische temperaturen, het is zomer. We kunnen weer lekker naar buiten! En dat betekent... zet die barbecue maar aan!

Wat vlees op de barbecue, stokbroodje en een salade erbij, mmm genieten. Maar wil je echt eens iets anders dan normaal op de barbecue? Dat vind je hieronder een tip van De Uitdaging.

RUNDERSTOOFPOT

RUNDERSTOOFPOT

Deze smaakvolle stoofpot van De Uitdaging kun je gewoon thuis in de keuken klaar maken, maar kan ook heel goed bereid worden boven een kampvuurtje in een Dutch oven of op de barbecue.

Ingrediënten

  • 500 gram riblap
  • 75 gram boter
  • 75 gram tomatenpuree
  • 0,5 liter rode wijn
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • halve prei
  • 2 kleine winterwortels
  • 250 gram champignons

Kruiden:

  • 1 gram peper
  • 5 gram zout
  • Snuf nootmuskaat
  • 2 kruidnagels
  • 1 laurierblad

Lees meer over de Uitdaging

Benodigdheden & bereiding

Benodigdheden & bereiding

Benodigdheden

Zware stoofpan, knoflookpers, mes, snijplank en koekepan.

Bereiding

Snijd het rundvlees aan blokjes en kruid het vlees. Laat het vervolgens minimaal 1,5 uur garen in de stoofpan. Vermeng de tomatenpuree met de geperste knoflook. Snijd de groenten fijn.

De tomatenpuree met de geperste knoflook vervolgens aanbakken met de roomboter in de koekepan tot het glazig is. Daarna op volgorde toevoegen: gesneden groenten, wortels, ui, prei, champignons en de rode wijn. Laat dit zachtjes garen en voeg het na 20 minuten toe aan het gegaarde rundvlees.

Lekker eten!

Lees meer verhalen in het online magazine

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek jouw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod