Met onze streekproducten willen we de toerist naar Diffelen halen en het Vechtdal promoten.
Jan Nijhuis, aspergeboer in Diffelen
Het aspergeseizoen is geopend. Dertig jaar geleden oogstte Jan Nijhuis in Diffelen zijn eerste asperges. Een gewas dat destijds alleen in het zuiden werd geteeld en in de omgeving van Hardenberg nog vrij onbekend was. De pionier bleek over goede esgrond te beschikken. Zo goed, dat de hem wel eens ingefluisterd wordt dat zijn asperges nog lekkerder zijn dan in het zuiden van het land. Inmiddels is de hele regio bekend met het witte goud van Het Nijenhuis. Restaurants, groenteboeren en consumenten uit de wijde omgeving willen de Vechtdal-asperge. Met dit exclusieve streekproduct wil de aspergeboer meer bereiken dan alleen een ultieme smaakbeleving. “We willen de toerist naar dit gebied halen en het Vechtdal promoten. Wij proberen met het verhaal achter de asperge en de complete sfeer eromheen nóg meer van de asperge te maken dan deze van zichzelf al is.”
Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek jouw onvergetelijke vakantie!