Ondernemer: John Huisman

Gewoon doen, vertrouwen hebben en je eigen weg volgen.

John Huisman, wijnboer, eigenaar Wijngoed De Reestlandhoeve

John en Wilma Huisman maken al jaren wijnen die bij toprestaurants op de kaart staan. De Reestlandhoeve begon in 1998 met biologisch boeren, dat was al best bijzonder in deze streek. In 2003 maakten ze om gezondheidsredenen de overstap van melkvee naar druiven. “Toen we in 2003 onze wijngaard begonnen, dachten ze natuurlijk dat we helemaal niet spoorden. Maar je moet het gewoon doen, vertrouwen hebben en je eigen weg volgen.” Zo maakten ze zich ook het werk in de wijngaard eigen. “Met bijscholing, maar vooral door proberen, ontdekken en uitvinden. Soms is het een succes en soms lukt het niet. Dan weet je dat ook weer.” In de wijngaard klinkt bijvoorbeeld klassieke muziek. “Wilma had op een seminar gehoord over de kracht van trillingen in muziek. Ik was er zeer sceptisch over, maar proberen kan altijd. En verdraaid het werkt: de druiven doen het beter. We hadden een druivensoort die het slecht deed, er waren nauwelijks druiven. Dit voorjaar hing hij helemaal vol.”

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek jouw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod